Om Hejelte

Stutteri Hejelte

Avl - Salg - Hingstestation

Stutteri med islandske heste i nordsjællandStutteri Hejelte ligger i Nordsjælland i udkanten af Gribskov i et meget naturskønt område med store folde i kuperet terræn.

Stutteriet drives af Pernille Brinch, som i 2011 havde 40 års "jubilæum" med avl af islandske heste. Stutteriet har gode forhold til hestene, med stor ny stald med mange bokse og store løsdrifter, så heste i alle aldre kan komme ind på boks eller i løsdrift i vinterhalvåret eller ved dårligt vejr.

I sommerhalvåret går alle hestene på græs i store flokke, med jævnaldrene legekammerater, da erfaringer viser, at hestene udvikler sig meget bedre på denne måde. Rundt på alle stutteriets folde er der installeret automatvanding, så hestene har adgang til frisk vand året rundt.


Stutteri Hejelte er et af de ældste stutterier med islandske heste i Danmark. Stutteriet er oppe på 8 generationer efter stammoderen Brana. Brana var Pernilles første hest som hun bla. red nordiske mesterskaber på i 1976 og vandt en bronzemedalje i T.1, Brana blev kåret som 4-gænger med en total på 7.86 med bla. 9 for tölt! Alle hestene på stutteriet stammer fra Brana, dog er der de senere år kommet 1. klasses kårede hopper til stutteriet for at tilføre nyt blod til avlen. Der lægges stor vægt på kvaliteten, både når der vælges hingste og hopper til avlen.


Første føl på stutteriet blev født i 1971, og sidenhen er det blevet til over 200 fødte føl på stutteriet. Stutteri Hejelte er kendt for at være et af de mest farverige stutterier i Danmark, måske det mest farverige? Næsten alle farver, og kombinationer heraf, er repræsenteret på stutteriet. Der er lagt stor vægt på at avle på kvalitetsheste, og har nøje udvalgt de hopper der ønskes at avle på. Flere af hopperne har startet stævner med flotte karakterer, og målet er - fremover - at få kåret de hopper der ønskes i avlen, for at bevise at Hejelte-hestene indeholder kvalitet.